KAPLAN KÖY DAĞ RESTORAN



KAPLAN KÖY DAĞ RESTORAN
İzmir’den çıkıp önce Torbalı’yı
                               Torbalı girişi lakin bu tak kaldırılıp döner kavaşak yapılmış.
sonra da Pamukyazı’yı geçip sağ doğru Tire yönüne dönerek yola devam ediniz.




Tire’ye vardığınızda tren yolunu aştıktan ve Ödemiş yolunu geçtikten sonra ilk kavşaktan Selçuk yönüne giden yola girip ilerleyin, yol birkaç km sonra çatala geldiğinde sola doğru dönerek (Sağa dönerseniz Belevi’ne gidersiniz) Tire’nin içine doğru dönün 50 mt. Sonra Kaplan köy levhasını göreceksiniz bu yola girip levhaları takip ederek dağa tırmanmaya başlarsınız ve takriben 3-4 km kadar sonra Kaplan köye ulaşırsınız, 



köyde mevcut birkaç restorandan bir olan DAĞ restoran, Tire’yi tepeden gören bir yerde kurulmuş olup çok güzel bir konumda,

diğer restoranlar gibi, köye çıkan yol biraz dar olduğu için dikkatli çıkmakta fayda var, Dağ restorana gitmek için köy geldikten sonra köy meydanında bulunan yön tabelasını (yolu sağ doğru takip ediniz) takip ederek ulaşabilirsiniz. Bu yolda sizi önce başka bir restoran olan ÇAM restoran karşılayacak onun önünde geçip yol devam ediniz daha sonra yol ikiye ayırılıyor siz yine sağa doğru ilerleyiniz ve DAĞ restoranın önüne gelirsiniz, solda ki yol yeni açılmış olan TAŞ EV (KAYSTROS) restoranına gittiğini gösteren levha var. 


Aracınızı hemen kapını önüne ağaçların altına park edebilirsiniz. Kapıda girişte restoranın ismi ve pazartesi günlerinin kapalı olduğunu yazılı olan tabelayı görürsünüz. Şayet gittiğinizde mevsim bahar ise sizi ağaçlardan oluşan kısa bir koridor karşılar, tam karşınız ise restoran bölümüne giriş kapısı vardır. Bu kapıyı da geçip içeriye girdiğinizde sizi değişik bir atmosfer karşılar, çatı ahşaptan yapılmış ve tavanda sarkan kurutulmuş veya kurutulmaya bırakılmış birçok sebze ve balkabaklarından yapılmış birçok avizeyi görürsünüz. Ayrıca bu restoranın diğer tarafın da ise müşteriler çok olduğu zamanlarda veya açık havada yemek isteyenler için de yer mevcut. 








Mutfağının fotoğrafların da çektim lakin yeterli temizliğini gördüğüm için içim rahat bir şekilde yerime geçtim. 
 


Yerinize oturduğunuzda servis için hemen masanıza gelen seyyar servis aracında numune olarak, yöredeki toplanmış otlarla yapılmış birçok değişik ot salataları mevcut, siz istediğiniz seçtikten sonra sıcak olarak ne istediğinizi sorarlar, 

çeşit olarak Tire köfte, ızgara köfte ve et çeşitleri olduğunu söyleyip sizin seçiminize bırakırlar. Şayet iki kişi iseniz ızgara köfte söylerseniz 1,5 porsiyon söyleyin, çünkü köfteler normal köfteden biraz daha büyük oluyor ve siz söylediğiniz salatalardan biraz tattığınız için bir porsiyon fazla gelebilir. Afiyet olsun.
Bu restoran için yaptığım bir çalışmamı hemen astılar, benim çalışmamın altında ise sulu boya bir resim vardı, onu da köyde oturan bir İngiliz köyün fotoğrafını çekip İngiltere de bir arkadaşına göndermiş oda o fotoğrafa bakarak sulu boya resmini yapıp yollamış, resmi yapan kişinin bir çiftçi olduğu bunu hobi olarak yaptığını ve hiç Türkiye’ye gelmediği ise ilginç olması.  
Gidip görülmesi ve arzu ederseniz yemek yenmenizi tavsiye ederim. Bilhassa yemek bittikten sonra TATLI LOR VE KARA DUT REÇELİNİ mutlaka yemenizi tavsiye ederim. 
Not. Bazı fotoğraflar daha önceki geldiklerimde çekilmiş olduğu için fotoğraflar arasında farklılıklar var, onun için özür dilerim.             

Comments

Popular posts from this blog

BALİNA ASKERİ PLAJI KIBRIS

SÜLEYMANPAŞA KÖŞKÜ (KIBRIS-GİRNE)

SAKAR GEÇİTİ – MUĞLA