KUŞADASI


KUŞADASI
Ege bölgesinin önemli turizm merkezlerinden birisi olan ve Aydın iline bağlı bir ilçe olmasına rağmen İzmir‘lilerin de sıkça uğrak yerlerinden biri olması ve yabancıların bilhassa Hıristiyanların kutsal saydıkları Meryem anaya ayrıca, dünyaca ünlü Efes harabelerine yakın olması nedeniyle de onların hem deniz hem de kara yoluyla bu beldeye akın etmesine neden olmaktadır, İzmir iline bağlı Selçuk kasabasından geçilip gidilen beldeye,

Son yıllarda yeni yapılan duble yollarla ulaşımı daha rahat bir hal aldı. Beldeye gitmeden denize girmek isteyenler Küçük Menderes nehrinin deltasında oluşan Pamucak sahiline giderek bu ihtiyaçlarını giderebiliyorlar ve ayrıca bu Pamucak sahilinde birkaç otel ve AQUA Park (yani su parkı) mevcut olup hem birçok küçük çocukların, hem de büyüklerin ilgisini çekmekte olup iyi bir hizmet sunuyorlar.


 
Bu güzel tatil beldesinde bir çok turistik otel mevcut olup, şehre girmeden önce olan ADAKULE oteli mimari yapısıyla dikkat çekiyor, (Fotoğrafları kış ayında çekildiğinden sahili boş) kendisine ait bir koya sahip olmasıyla misafirlerine güzel bir imkan sunmaktadır.


Şehre girip ilerlerken sağınızda kalan marinanın önünden geçerken bir birinden güzel tekneleri seyretmemek imkansız. Hele imkanınız varsa bu arada oturup güneşin batışını seyredenler güzel bir resital sunarak batması ise görülmeye değer bir doğa olayı.
Karşı da ise Güvercin adası size bu güzelliği seyretmenizde eşlik etmekten kaçınmamakta.



 
Marinayı arkanızda bırakıp sahilden ilerledikçe önünüze gelen limana gözünüz takılıyor, burada ki iskele son yıllarda artan talepleri karşılamak için daha çok ve büyük tonajlı yolcu gemilerinin yanaşmasına imkan sağlayacak şekilde büyütülmüş, gelen turistlerin bir çoğu Meryem Ana’ya veya Efes harabelerine gittikleri gibi dönüşlerinde ise limana yakın olan çarşıda dolaşıp alış veriş yapmasıyla esnafın yüzü gülmesine, ayrıca ülkemizin de döviz kazanmasına katkıda bulunuyorlar.





  

 
Limanın hemen arkasında mevcut olan balıkçı barınağı ise ayrı bir güzellik sunuyor ve onları seyrettiğiniz meydan bulunan bir kaç balıkçı lokantasında tabiri caizse ayak üstü ve ekmek arası balık ekmek nefis gidiyor, hele birazda yorgunsanız hem dinlenip, hem karnınızı doyurup etrafın güzelliğini seyretmek doyumsuz zevk veriyor.

 

Sahilde yürümeye devam ederseniz sizi gençlerle el ele Atatürk heykeli karşılar, biraz ilerisinde ise Kuşadası’nın sembolü olan güvercinleri temsil eden başka bir heykelle karşılaşırsınız.

Kuşadası’nda denize girmek isterseniz ilk akla gelen yer “Kadınlar plajı” dır, buradan biraz daha ileride bulunan GREEN BECH ‘te güzel bir koyda yer almaktadır. Sahili kumsal ve genellikle sakin bir yerdir.







     

Comments

Popular posts from this blog

BALİNA ASKERİ PLAJI KIBRIS

SÜLEYMANPAŞA KÖŞKÜ (KIBRIS-GİRNE)

SAKAR GEÇİTİ – MUĞLA