KALKAN


KALKAN
Ülkemizin güzel yerlerinden bir olan, Eğe sahilleri ve Akdeniz sahillerinin başlangıcı olarak ta kabul edilen Fethiye’den sonra gelen bu güzel belde, önceleri küçük bir balıkçı kasabası gibi olsa da burasını bilenler, sessizliği ile insanları kendine çeken güzelliğiyle bu kişiler tarafından vazgeçilmez bir yerdi, son yıllarda hızla büyüyüp Turizm’e yerini almaya başlasa da yine de sessiz ve sakin bir tatil beldesidir. Diğer kalabalık ve gürültülü yerden farklı bir yerdir./Eskiden küçük bir balıkçı kasabası olan bu yer, gezmek ve dinlenmek isteyenlerin uğrak yeri olmaya başlamasıyla birlikte Turizm’de yerini almaya başladı.




   
Çevre yolları yapılmasından sonra bu beldeye ulaşmak daha hızlı ve rahat olunca gelen kişi sayısı artmış.

    Kalamar koyu.
 

                                                        Kalkan'a Giriş tabelası.
Çünkü 2005 yılında ilk gittiğimde daha tenha olan belde git, gide genişleyip iyice kalabalık olmaya başlamış ve çevreye bir çok küçük pansiyon ve oteller yapılmış, hele Kalamar koyu hemen, hemen tamamen dolmuş.
Buna rağmen yine de sessiz ve sakinliğini halen de korumakta, İnşallah bilinçsizce daha fazla büyümez de, bu güzelliğini korur.



                                     Menderekten Halk plajının görünüşü.

Bu şirin ve güzel beldeyi ilk kez 2001 yılında Kaş’a giderken içinden geçip gitmiştim ve bir gün sonra geri gelip sahilinde (Halk plajında) denize girdim, hafif soğuk olan suyu, girince insanın içini ürpertse de az sonra insan buna alışıyor ve kendini o berrak denize bırakıyor, zamanın nasıl akıp gittiğini anlamakta ise zorlanıyor./Fethiye’den buraya gelen yolda yapılan yenileme ve genişletme çalışmaları sonrasında yapılan yoldan Kalkan’a gelmeden önce tepede sağda durup Kalamar koyunu ve Kalkan’ın güzelliklerin seyretmek insan inanılmaz hazlar veriyor, (Gidenlere tavsiye ederim.)
Daha sonra ki yıllarda buranın müdavimlerinden olmaya başladım. Gündüzün otelde veya çevrede geziyor ve gece de liman çevresinde serpilmiş olan cafelerde günün yorgunluğunu çıkarıyor insan. 

                                                                                      Otelin havuzunu kenarından limanın görünüşü.
Kaldığım otelin havuzu yoldan yüksekte olduğu için kenarda bulunan sandalyelerde oturup hem güneşlenmek hem de limana giriş çıkış yapan balıkçı, tur ve gezi tekneleri seyretmek insanda güzel duygular uyandırıyor ve o teknelerin içinde olmayı hayal etmekte ayrı bir duygu veriyor.
                                                                                                                  Menderekten şehrin görünüşü.
                                                                                  
Halk plajının karşısındaki yamaçtaki yerleşim ve açıkta demirlemiş olan tur tekneleri.
Karşı yamaçlarında yapılaşma başlamış ve hızla da devam ediyor yeni, yeni otel, pansiyon ve villalar inşa ediliyor.

    Camisi (Kiliseye yapılan ilavelerle camiye çevrilmiş)
Bu yörede yaşamış olan Hıristiyanlardan kalan kilise restora edilmiş ve ilaveler yapılarak camiye çevrilmiş..
 
İnsan buraları görünce bırakmakta zorlanıyor, ben de her yıl görmek için fırsat yaratıyorum ve iki, üç gün dahi olsa bile gidip oralarda tatil yapmak için kendime fırsatlar yaratıyorum.
                                                          Kaş yolu giden yol üzerinden limanın ve halk plajının görünüşü. 





 
Bu güzel ve temiz belde de gezmek, dolaşmak insan rahatlatıyor ve huzur veriyor, sıkılmadan istediğiniz gibi dolaşabiliyorsunuz, geceleri ise ayrı bir güzellikte insanı büyülüyor.                                                                             Ayrıca Kaş’a 27 km. uzakta oluşuyla oraya da günü birlik gidip gelinebilir.                                                        Kaputaş plajı ise 7 km. burada renklerin beyazdan, lacivert’e doğru gittiğini seyrederken insan kendini onun derinliklerinde kaybedebilir. Nefis bir yer.                                                                                                                            Buraya giden yol yapılırken 4 işçi hayatını kaybetmiş.    


Buraya tatil için geldiğin otelin havuzundan ve otelden bir iki görünüm..





 

Comments

Popular posts from this blog

BALİNA ASKERİ PLAJI KIBRIS

SÜLEYMANPAŞA KÖŞKÜ (KIBRIS-GİRNE)

SAKAR GEÇİTİ – MUĞLA