HOBİ OLARAK YAPTIĞIM İŞLER I. (Çivi ve İp ile Tablo Yapmak)

HOBİ OLARAK YAPTIĞIM İŞLER I. 
ÇİVİ VE İP İLE TABLO YAPMAK
Çivi ve iple tablo yapmaya karar verdiğinizde, öncelikle yapmak istediğiniz bir şekil bulunuz, onu veya bir kağıda çizeceğiniz kopyasına uygun birde tahta bulmanız gerekir. (Bu genellikle sunta olursa çivi çakmanız kolay olur.) Yapacağınız şekle göre bir veya birkaç ip seçiniz. İsterseniz bulduğunuz tahtayı istediğiniz renge boyayabilirsiniz fon için gerekli olabilir. Boyama işini ilk önceden yapılması iyi olur daha sonra çaktığınız çivilerden dolayı bozulan yerler olursa oralara rötuş yapılarak kapatabilirsiniz. 
Ayrıca tahtanıza göre çivi de tedarik etmelisiniz. Genelde küçük başlı cam çivileri bu iş için çok verimli oluyor, lakin arzuya göre değişik türde çivi de kullanılabilinir.
Daha sonra çizmiş olduğunuz şeklin kenarlarını belirli aralıklarla işaretleyin, Çivi yerlerini belirlemek için, bu işlemde bittikten sonra şeklinizi tahtanın üzerine yerleştirip, bant ile sabitleyin.
Bu aşamadan sonra kullanacağınız çivileri işaretlemiş olduğunuz yerlere dikkatlice çakmalısınız. (Çivi araları mümkünse aynı olmalı), çivileri çaktıktan sonra şeklinize bakınız.
Yaptığınız her tablodan sonra kendinizi daha bir şevkle ikinci veya üçüncü tabloya  başlayacak gücü bulursunuz ve her yaptığınız şekilden sonra eliniz iyice alışıp kendinizi daha da geliştirirsiniz.   

Aşağıda son on beş, yirmi gün içerisinde yapmış olduğum üç tane tablonun başlangıcı, yapılış ve bitişini görebilirsiniz.   


                                      Bir arkadaşımızın Kızına hediye için 


                                             Kağıda çizim aşaması
                                             Çivileri çakmaya başladık.

                                        Çivi çakma işi bitti, şimdi ipi sarmaya başlayacağım.


                                             ATATÜRK ve TÜRK Bayrağı Bitti.

                                          Motorsiklet çizimi
                                          Çiviler yerleştirilmeye başladı.

                              Motorsiklet bitti, şimdi bir tur atalım.

Comments

Popular posts from this blog

BALİNA ASKERİ PLAJI KIBRIS

SÜLEYMANPAŞA KÖŞKÜ (KIBRIS-GİRNE)

SAKAR GEÇİTİ – MUĞLA