SAKAR GEÇİTİ – MUĞLA



SAKAR GEÇİTİ – MUĞLA
Muğla ilinin tatil beldeleri Marmaris, Göçek ve Fethiye’ye bağlayan karayolunu üzerinde yer almaktadır. Son yıllar da yapılan çalışmalar neticesinde İki şerit gidiş ve iki şerit geliş olarak tanzim edilmiş olup yer, yer üç şeritte oluyor, her ne kadar yol düzgün ve geniş olsa da bilhassa iniş yapan araçların dikkatli olmaları her zaman için geçerli. Eskiden bu yol bir gidiş ve bir gelişti ve arada hiçbir bariyer ve beton bloklar yoktu,
Fotoğrafta eşim aşağıyı seyrederken ama arkada yol genişletme çalışması var. 2005 yıllından itibaren yol genişletilmeye başlandı ve bu günkü durumunu aldı, yol üzerinde inerken AKYAKA beldesine dönüş vardı ve aynı yerde çıkıp Muğla’ya gitmek isteyenler oluyordu ki, bazı zamanlarda kazaların olduğu duyulmuştu. Şimdi ise bu kavşağa alt üst geçit yapılarak trafiğin tehlikeli duruma gelmesi önlenmiş. Yol kenarlarında seyir yerleri yapılmış olup aracınızı oralara park edip manzaranın tadını çıkarın. Bilhassa dönüş yolundaysanız en üstte bulunan park yerinden muhakkak Gökova körfezini seyredin. Ayrıca GÖKOVA Körfezini ve AKYAKA’yı seyretmek isterseniz, Muğla tarafından geliyorsanız Sakar geçidine girmeden sağda, dönüyorsanız Sakar geçidini sonunda solda, SEYİR terası tabelasını göreceksiniz oraya girip 3 km kadar sonra tepeden manzarayı seyrediniz. 
                                Sakar'ı inişe başlarken










                                Akyaka girişi


                                Gökova ve körfezi   





                                           Hat halindeki ağaçlar arasında eski Marmaris yolu vardı.
                                Marmaris yoluna girince Uzaktan Sakar geçidi
                                Gökova ve körfaz selfisi
(Buraya ait fotoğraflarımı Seyir terası adı altında yayınlamıştım. Yol biraz bozuk ama değer. Eğer buraya giderseniz aracınızı yavaş ve dikkatli sürünüz.)       

Comments

Popular posts from this blog

BALİNA ASKERİ PLAJI KIBRIS

SÜLEYMANPAŞA KÖŞKÜ (KIBRIS-GİRNE)