Posts

Showing posts from August, 2017

DEREKAHVE TİRE - İZMİR

Image
DEREKAHVE TİRE - İZMİR Tire’nin içerisinde ağaçlar arasında bulunan bir derenin etrafında yapılan düzenlemeler neticesinde gezinti yerleri oluşturulmuş ve de çok güzelde olmuş, insan bu dere kenarında ve yeşillikler arasında oturup etrafı dinlemek insana huzur veriyor. Bu gezinti alanının hep yanına kurulmuş olan bir kafeterya mevcut lakin biz başka bir yere gideceğimiz için bu kafeteryada oturmadık,   yalnızca hızlıca etrafı gezip gideceğimiz yere doğru yola çıktık, çok güzel olan bu yerin bence tek eksiği araçları park edecek düzgün bir yerin olmaması. Şayet hafta sonunda giderseniz bu park sorunu iyice ortaya çıkacaktır. Tabi her yerde olduğu gibi burada da eşimle bir kare fotoğraf çektik.   Şayet imkanınız olursa gezmenizi tavsiye ederim, şimdiden iyi gezmeler dilerim.              

DUT ve İNCİR AĞACI (Mullbery & FIG TREE) Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti

Image
DUT ve İNCİR AĞACI Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet’inde bulunan BELLAPAIS Manastırı  girişinde bulunan bir kafeteryanın bahçesinde bulunan Dut ağacının yanına zaman içerisinde çürümeye başlamış ama ne zaman ve kimin tarafından atılmış veya dikilmiş incirin yetişmesiyle tekrar canlanmış ve beraberce birbirlerine sarılarak büyümeye başlamışlar. Dut ağacı meyve vermeye devam ederken, İncir ağacı da ona inat oda meyve vermeye başlamış, kafe sahibi tarafından meyvelerini aşağıya düşmemesi için branda ve tente germiş.  Ayrıca bu kafede İngiliz filmlerin de gördüğümüz kırmızı telefon kulübesi de kafenin görünüşüne ayrı bir güzellik katıyordu.              

KAPLAN KÖY DAĞ RESTORAN

Image
KAPLAN KÖY DAĞ RESTORAN İzmir’den çıkıp önce Torbalı’yı                                 Torbalı girişi lakin bu tak kaldırılıp döner kavaşak yapılmış. sonra da Pamukyazı’yı geçip sağ doğru Tire yönüne dönerek yola devam ediniz. Tire’ye vardığınızda tren yolunu aştıktan ve Ödemiş yolunu geçtikten sonra ilk kavşaktan Selçuk yönüne giden yola girip ilerleyin, yol birkaç km sonra çatala geldiğinde sola doğru dönerek (Sağa dönerseniz Belevi’ne gidersiniz) Tire’nin içine doğru dönün 50 mt. Sonra Kaplan köy levhasını göreceksiniz bu yola girip levhaları takip ederek dağa tırmanmaya başlarsınız ve takriben 3-4 km kadar sonra Kaplan köye ulaşırsınız,  köyde mevcut birkaç restorandan bir olan DAĞ restoran, Tire’yi tepeden gören bir yerde kurulmuş olup çok güzel bir konumda, diğer restoranlar gibi, köye çıkan yol biraz dar olduğu için dikkatli çıkmakta fayda var, Dağ restorana gitmek için köy geldikten sonra köy meydanında bulunan yön tabelas