MAVİ KÖŞK KIBRIS



MAVİ KÖŞK KIBRIS
İtalyan asıllı Rum avukat Paulo PAOLİDES’in kendisinin tasarlayıp yaptırdığı söylenen bu köşkü, bulunduğu tepeden bütün çevreyi olduğu gibi görüp kontrol eder mevkide, Eve doğru ilerlerken yolun iki tarafında da çam ağaçları süslüyor, lakin ev iki katlı olmasına rağmen hiçbir yandan görülmüyor, ta ki yanına yaklaşana kadar fark edilmiyor. Köşk girişinde ev sahibi hakkında kısa bir bilgi ve 1974 Kıbrıs harekatı öncesine ait çeşitli fotoğraflar var. Eve ziyaret için girmek istediğinizde size galoş veriyorlar ve onlar olmadan evde dolaşmanız mümkün değil.
                                          Mavi Köşke giden ağaçlı yol





Kıbrıs doğumlu İtalya olan bu avukat Paulo, o zamanların orta doğudaki silah ticaretini yönettiği ve evinin dışında bulunan bir yerden bu ticareti sırasında gelen giden gemiler sinyal vererek yönlendirirmiş.
                                                   Av. Paulo'nun büstü
                                          Kaçakçıları yönlendirdiği tahmin edilen yer.
Bu Avukatın 13 rakımına karşı bir ilgisi olduğundan ev de 13 oda mevcut, havuzun fıskiyeleri de 13 adet, yukarıdan bakıldığında ev de 13 rakamı gibiymiş. Kütüphanesi halen kitaplarla dolu, ve çalışma masası her ne kadar ekşimeye başlasa da kullanılır durumda, kütüphanenin perdeleri özel olarak yapılmış ve perdeler kapalı olduğunda, pencerenin hemen dışında yer alan havuzun sesi içeriye girmiyor ve içeride konuşulanlarda dışardakiler tarafından duyulmuyor.



                                          Kütüphane ve çalışma masası (Masanın üstü Ceylan derisi)


Evin içi ise birçok değişik yerleri mevcut bunlardan biri ise ünlülerin süt banyosu yapıldığı söylenen havuz. (Dönemin ünlü aktirisi Sophia Loren'in de burada süt banyosu yaptığı söylenir.)


evin bir kısmına mangal bölümünü yapmış ve duvarları da tellerden hayvan motifleriyle süsletmiş, ayrıca bir köşeyi şarap köşesi yapılmış, diğer bir köşede ise çay semaveri duruyordu. Bu bölümdeki masa ve sandalyeler odaların renklerine göre boyanmış ve misafirlerin kaldıkları odalarının renklerine göre bu masalara otururlarmış. 










 Evin bazı yerleri kapalı, bunlardan biride bu merdiven lakin üst katta başka yerden çıkıldığı için bu merdiveni de çektim.

Evin bütün mobilyaları artık klasikleşmişler. Lakin yeterli bakım yapılamadığı için bozulmalar başlamış.





 Av. Paula aynı zamanda sanatta da düşkünlüğüyle bilinir, bu nedenle kendisine 1971 Fransız bir ressamın Meryem Ana tablosu hediye etmiştir. Tablonun en büyük özelliği bir yerinde som altın ve altın suyu kullanması olup ayrıca, bulunduğu odanın neresinde olursanız olun baktığınıza elleri, ayakları ve gözleri size baktığını görürsünüz. Ayrıca bu avukat dindar olduğu söyleniyor çünkü evin içinde ibadet yeri de yaptırmış.  Ayrıca antika merak nedeniyle de bir çok antika mevcut. 








                                                    Deprem anında düşerek haber veren heykel
                                          Bir çalışma masasındaki ayna. Özeliği ise odanın neresinden gelinirse gelinsiz görünüyor

1974 yılında Kıbrıs Barış harekatın da gizli tünellerden birinden çakarak ortalıktan kaybolmuş, bu tünellerden birisi da yatağının baş uçunda, 

bu tünellerden kaçtıktan sonra belirli yerlerinden patlattığı için bunların nereye gittiği bilinmiyor. Kakıştan sonra İtalya’ya gitmiş ve öldüğü 1986 yılına kadar tekrar bu köşkü geri alabileceğini düşünmesi ve köşkün ihtiyaçlarını İtalya’dan yolladığı söyleniyor.
Söylediğimiz gibi evin her odası ayrı bir renkte olduğu gibi bu odalara ait banyolarda odanın rengine uygun olarak dizayn edilmişler. 



Bahçede heykeller ve günah çıkarma yeri bulunuyor. 
                                          Dilek küpü
                                                   
Ayrıca av. Paulo’nun kaçtığı düşünülen gizli tünelin ağızda bulunuyor.
   

Köşk şu anda Türk silahlı Kuvvelerinin kontrolü altında olup yabancı ve yerli Turistlerin ziyaretine açıktır. 



Bahçede bulunan depo gibi bir binanın penceresine yuvasını yapmış olan bir güvercin bize sevgi dolu gözlerle bakıyordu.

Belki bu güvercin şimdilerde var mıdır bilmiyorum.   
Kıbrıs’a her bir nedenle gelmişseniz bu köşkü ziyaret etmenizi tavsiye ederim. Yalnızca yanınıza yiyecek ve içecek bir şey almanızı da tavsiye ederim çünkü çevresinde yemek yenebilecek bir yok. ama bahçede kurulmuş olan büfede bazı ihtiyaçlarınızı gidermek mümkün.      
Daha evvel köşkün çevresinde hiçbir yerleşim yoktu, ama son zamanlarda bazı siteler yapılmaya başlanmış.

English translation
BLUE KIOSK CYPRUS
This pavilion, which is said to have been designed and built by the Italian-speaking Greek lawyer Paulo PAOLIDES himself, sees and controls the whole environment as if it is from the hill. On the way to the house, while the pine trees are adorned on both sides of the road, the lakinian house is not seen from the side, It is not noticed until near. There is a brief information about the landlord at the entrance of the pavilion and various photographs belonging to the 1974 Cyprus campaign. When you want to enter the house, they give you a coat and you can not go around without them. This lawyer Paulo, who was born in Cyprus, guided the departing ships that came in during the trade from a place outside the house where he ruled the arms trade in the middle east at the time.
Since this lawyer has an interest in 13 altitudes, there are 13 rooms in the house, 13 fountains in the pool and 13 in the house. The library is still full of books, and although the work table is also used to start the session, the librarian's curtains are made specially and when the curtains are closed, the sound of the pool just outside the window does not get in and is not heard by outside people.
Inside the house there are many different places and one of them is the pool which is said to have made milk boxes of the famous people. (It is said that the famous actor of the period Sophia Loren made a milk basket here.) He made a portion of the barbecue on one part of the house and decorated the walls with animal motifs on the walls and also a corner of a wine corner. The tables and chairs in this section were painted according to the colors of the rooms and the guests stayed in this fairy tale according to the colors of their rooms.
Some of the houses are closed, some of these stairs are lacquered, so I took this staircase because the upper floor is out of the other place.
All the furniture of the house is now classicized. Lakin began to deteriorate because of lack of adequate care.
Hunting. Paula is also known for her fondness in art, so she gave her the Mother Mary Table of 1971 French painter. The tablon's greatest feature is the use of solid gold and gold water in one place, and you will see your hands, feet and eyes looking at you as you look at where you are in the room you are in. It is also said that this lawyer is religious because he has built a place of worship in the house. There are also many antiques available due to antique curiosity.
 
In 1974, the Cyprus Peace Operation was also lost from one of the secret tunnels, and it is unknown where one of these tunnels went to the top of the bed, since it ruptured certain places after escaping from these tunnels. He went to Italy after Kagis and was told that he thought he could get it back until 1986, when he died, and he sent his mansion needs from Italy.
Like we said, every room of the house is in a separate color, and the rooms of these rooms are designed in accordance with the color of the room.
There are sculptures and confessional places in the garden. Also hunting. Paulo's secret tunnel is thought to have escaped.
The pavilion is now under the control of the Turkish armed Kuvves and is open to foreign and domestic tourists. A pigeon, who had made his home in a window of a building like a warehouse in the garden, looked at us with loving eyes. Maybe I do not know if this pigeon is present now.
If you come to Cyprus for any reason, I recommend you to visit this pavilion. I would also recommend that you take just something to eat and drink because there is nothing to eat around. But it is possible to get some necessities in the buffet established in the garden.
There were no settlements around the mansion before, but recently some sites have begun to be built.


Deutsch Übersetzung
BLUE Wohnsitz in Zypern
Italienisch-griechischen Anwalt Paulo paolides besagten, die Villa-Design selbst gefunden gebaut wurde, dass der Hügel die ganze Umgebung war wie prüft die Website zu sehen, wo der Weg in Richtung des Hauses schreitet die Kiefern auf beiden Seiten schmücken, doch das Haus nicht ohne Nachricht, obwohl ein zweistöckiges gesehen, bis zum nächsten nicht bemerkt werden, bis sie sich näherten. Eine kurze Einführung über den Gastgeber in der Villa und es gibt mehrere Fotografien des 1974 Zypern vor der Operation. Wenn Sie nach Hause gehen wollen sie dich Galoschen und ohne sie zu besuchen geben, ist nicht möglich, das Haus zu wandern. Zypern geborene Rechtsanwalt mit dem Italien Paulo, leitete dann der Waffenhandel und dem Nahen Osten, er Signale durch Schiffe lenkt, die von einem Ort während dieser Handel kommen außerhalb des Hauses.
Dies ist ein 13 Heim Interesse des Rechtsanwalts in der Höhe der 13 Zimmer zur Verfügung, 13 der Düsen in den Pool, das Haus ist wie die Nummer 13, von oben gesehen. Bibliotheken voller aktueller Bücher und Schreibtisch, obwohl Sodbrennen, im Anwendungsfall begonnen, denn die Bibliothek Vorhänge benutzerdefinierte gebaut und Vorhänge geschlossen, befindet sich direkt vor dem Fenster von denen draußen in nicht gehört nicht in den Ton des Pool betreten und innen gesprochen.
Das Innere des Hauses wird gesagt, viele verschiedene Orte, bekannt geworden Milchbad ist vorhanden derer zu bündeln. (Der berühmte Transfer ihnen Periode Sophia Loren sagte auch, tat er hier Milchbad.) Aus den Grill Abschnitt eines der Häuser und Wände wurden süslet mit Draht aus Tiermotiven, auch eine Ecke Weinecke gemacht, stand die andere Ecke der Tee Urne. Tische und Stühle in diesem Abschnitt werden nach der Farbe des Raumes gemalt und nach der Farbe des Raumes sind sie Gäste an diesem Tisch sitzen zu bleiben.
Einige Bereiche des Hauses bedeckt, einer von ihnen in der Treppe nach oben und doch nahm ich auch die Treppe zum Ausgang von anderswo.
alle Möbel des Hauses ist heute ein Klassiker links. Allerdings hat die Verschlechterung bei Abwesenheit von ausreichender Wartung begonnen.
Av. Paul ist auch für schwelgen in der Technik bekannt, so im Jahr 1971 war er ein Französisch Maler von der Jungfrau Maria, ein Geschenk Tisch. Die Verwendung von massivem Gold und Gold über die wichtigste Eigenschaft eines Wasserspiegel auch, unabhängig davon, wo in den Raum, wo man sich die Hände schauen, Füße und Augen, die Sie sehen, mit Blick auf. Darüber hinaus, weil der Anwalt gesagt wird, wurden im Haus an religiösen Kultstätten durchgeführt. Es ist auch durch eine sehr malerische antike Neugier zu präsentieren.
 
Zypern Friedensoperation im Jahr 1974 von einem der verschwand um durch den geheimen Tunnel nach unten geht, diesen Tunnel in einem der am Kopfende des Bettes, das aus dem Tunnel zu den Taten ihrer spezifischen Lage nach der Flucht ist nicht bekannt, wohin sie gehen. Nach dem Gedränge und ging nach Italien und starb dachte er wieder, bis 1986 in die Villa zurückbekommen konnte und sagte, dass der Weg von den Bedürfnissen des Pavillons Italien.
Da wir jeden Raum im Haus gesagt haben, nach der Farbe des Raumes im Bad des Raumes entworfen worden, wie es in einer anderen Farbe war.
Skulpturen im Garten und ein Ort der Beichte. Auch die Jagd. Paulo ist in der Mündung der geheime Tunnel glaubte geflohen zu sein.
Pavilion wird derzeit unter der Kontrolle des türkischen Militärs ist offen für "alle Kräfte in- und ausländischer Touristen. eine Taube, die ein Nest in den Gebäudefenstern und Lagerhallen im Garten gemacht hatte, war voller Liebe bei uns suchen. Ich weiß vielleicht nicht wissen ist, gibt es jetzt die Tauben.
Ich empfehle den Besuch dieser Pavillon hoch allen Grund Sie nach Zypern kam. Die Mitnahme von nur Essen und Trinken kann keine Nahrung um gegessen werden, weil ich dir etwas bekommen würde vorschlagen. aber es ist möglich, einen Teil des Bedarfs an einem Buffet zu beseitigen im Garten eingerichtet.
Früher war es rund um die Villa keine Siedlung, sondern hat vor kurzem damit begonnen einige Seiten zu sein.

Ελληνική έκφραση
BLUE ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΚΎΠΡΟΣ
Ιταλικά-Ελληνικά δικηγόρος Πάολο paolides είπε το αρχοντικό χτίστηκε το σχεδιασμό ίδια διαπίστωσε ότι ο λόφος όλο το περιβάλλον ήταν σαν να έβλεπα τους ελέγχους στο χώρο όπου η διαδρομή προχωρεί προς το σπίτι κοσμούν τα πεύκα και από τις δύο πλευρές, αλλά το σπίτι δεν έχει δει καμία είδηση, αν και ένα διώροφο, μέχρι την επόμενη δεν γίνονται αντιληπτές μέχρι να προσεγγιστεί. Μια σύντομη εισαγωγή για το κράτος στο αρχοντικό και υπάρχουν πολλές φωτογραφίες του 1974 Κύπρος πριν την επέμβαση. Αν θέλετε να πάει στο σπίτι για να επισκεφθείτε θα σας δώσει γαλότσες και χωρίς αυτούς δεν είναι δυνατόν να περιπλανηθεί το σπίτι. Κύπρος-γεννημένος δικηγόρος με την Ιταλία Πάολο, στη συνέχεια κατευθύνεται το εμπόριο όπλων και τη Μέση Ανατολή, σκηνοθετεί τα σήματα από τα πλοία που έρχονται κατά τη διάρκεια αυτού του εμπορίου από τόπο που βρίσκεται έξω από το σπίτι.
Αυτό είναι 13 το σπίτι ενδιαφέρον του δικηγόρου στο ύψος των 13 δωμάτια, 13 από τους πίδακες στην πισίνα, το σπίτι είναι ακριβώς όπως τον αριθμό 13, όταν παρατηρείται από πάνω. Βιβλιοθήκες γεμάτο τρέχοντα βιβλία, και επιφάνεια εργασίας, αν και καούρα, που ξεκίνησε στην περίπτωση χρήσης, επειδή οι κουρτίνες βιβλιοθήκη είναι χτισμένο έθιμο και τις κουρτίνες κλειστές, που βρίσκεται ακριβώς έξω από το παράθυρο δεν θα εισέλθει στον ήχο της πισίνας και στο εσωτερικό μιλήσει στο να μην ακουστούν από όσους βρίσκονται εκτός.
Το εσωτερικό του σπιτιού λέγεται για να συγκεντρώσουν πολλά διαφορετικά μέρη που έγινε διάσημο λουτρό γάλακτος είναι ένας από τους παρόντες. (Η περίφημη μεταφορά τους Περιόδου Σοφία Λόρεν είπε επίσης έκανε εδώ λουτρό γάλακτος.) Κατασκευάζεται το τμήμα σχάρα ενός από τα σπίτια και τα τείχη süslet με σύρμα από μοτίβα ζώων, επίσης, έκανε μια γωνία κρασιού γωνία, η άλλη γωνία βρισκόταν το δοχείο τσαγιού. Τα τραπέζια και καρέκλες σε αυτή την ενότητα ζωγραφισμένα ανάλογα με το χρώμα του δωματίου και σύμφωνα με το χρώμα του δωματίου όπου και αν διαμένουν οι επισκέπτες κάθονται σε αυτό το τραπέζι.
Ορισμένες περιοχές του σπιτιού καλύπτεται, ένας από αυτούς στη σκάλα στον επάνω όροφο και όμως πήρα και τις σκάλες προς την έξοδο από αλλού.
όλα τα έπιπλα του σπιτιού είναι πλέον ένα κλασικό αριστερό. Ωστόσο, η επιδείνωση της έλλειψης επαρκούς συντήρησης έχει αρχίσει.
Av. Paul είναι επίσης γνωστή για επιδίδεται στην τέχνη, έτσι ώστε το 1971 ήταν ένας Γάλλος ζωγράφος της Παναγίας, ένα τραπέζι δώρο. Η χρήση των στερεών χρυσό και χρυσό πάνω από το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό ενός υδροφόρου ορίζοντα, επίσης, δεν έχει σημασία πού στο δωμάτιο όπου μπορείτε να δείτε τα χέρια, τα πόδια και τα μάτια που βλέπετε εσείς που αντιμετωπίζει. Επιπλέον, επειδή ο δικηγόρος λέγεται ότι έχουν διεξαχθεί σε θρησκευτικούς τόπους λατρείας στο σπίτι. Είναι, επίσης, πρόκειται να παρουσιάσει ένα πολύ γραφικό αντίκες περιέργεια.
 
Λειτουργία Κύπρος Ειρήνης το 1974 από μία από τις εξαφανίστηκε γύρω από κατεβαίνοντας το μυστικό τούνελ, αυτή τη σήραγγα σε ένα από τα τέλη κεφάλι του κρεβατιού, ότι μετά τη διαφυγή από τη σήραγγα με τα κατορθώματα της συγκεκριμένης θέσης τους δεν είναι γνωστό πού να πάει. Μετά από το θόρυβο και πήγε στην Ιταλία και πέθανε νομίζοντας ότι θα μπορούσε να πάρει πίσω στο αρχοντικό και πάλι μέχρι το 1986 και είπε ότι ο δρόμος από τις ανάγκες της Ιταλίας περίπτερο.
Όπως είπαμε κάθε δωμάτιο του σπιτιού έχουν σχεδιαστεί σύμφωνα με το χρώμα του δωματίου στο μπάνιο του δωματίου καθώς ήταν σε ένα διαφορετικό χρώμα.
γλυπτά στον κήπο και ένα μέρος της εξομολόγησης. Επίσης το κυνήγι. Πάολο είναι στο στόμα των μυστικών τούνελ που πιστεύεται ότι έχουν διαφύγει.
Pavilion βρίσκεται υπό τον έλεγχο του τουρκικού στρατού είναι ανοιχτή σε «όλες τις δυνάμεις των ξένων και εγχώριων τουριστών. ένα περιστέρι που είχε κάνει μια φωλιά σε παράθυρα και αποθήκες στον κήπο του κτιρίου είχε κοιτάζοντας μας γεμάτη αγάπη. Ίσως δεν ξέρω είναι ότι υπάρχει τώρα τα περιστέρια.
Συνιστώ ανεπιφύλακτα να επισκεφθείτε αυτό το περίπτερο κάθε λόγο που ήρθε στην Κύπρος. Παίρνοντας μαζί μόνο τα τρόφιμα και τα ποτά μπορούν να καταναλωθούν χωρίς φαγητό γύρω επειδή θα ήθελα να προτείνω να πάρετε κάτι. αλλά είναι δυνατόν να εξαλειφθούν μερικά από την ανάγκη για ένα μπουφέ συσταθεί στον κήπο.
Νωρίτερα, δεν υπήρχε οικισμός γύρω από το αρχοντικό, αλλά έχει αρχίσει πρόσφατα να είναι μερικές περιοχές.

Русский перевод
СИНИЙ НА КИПРЕ РЕЗИДЕНЦИЯ
Итальянско-греческий адвокат Пауло paolides никогда сказал особняк был построен дизайн сам обнаружил, что холм вся среда была как наблюдение проверяет сайт, где путь продвижения к дому украшают сосны с обеих сторон, пока дом не видно никаких новостей, хотя двухэтажном, до следующего не заметили, пока они не подошли. Краткое введение о хозяине в особняке и есть несколько фотографий 1974 года Кипр до операции. Если вы хотите, чтобы пойти домой, чтобы навестить они дают вам калоши и без них не представляется возможным бродить по дому. Кипр происхождения юрист Италии Пауло, затем направляется торговля оружием и Ближнего Востока, он направляет сигналы на судах, которые возникают в ходе этой сделки с места, расположенного за пределами дома.
Это 13 домашний интерес адвоката на высоте имеющихся 13 номеров, 13 из струй в бассейне, дом так же, как номер 13, если смотреть сверху. Библиотеки полны текущих книг, и стол, хотя изжоги, началась в случае использования, так как библиотека шторы построены по индивидуальному проекту и закрытые шторы, расположенный в непосредственной близости от окна не входит в звук бассейна и внутри говорят в не слышат те, снаружи.
Интерьер дома, как говорят, объединить много различных мест прославили Молочная ванна является одним из присутствующих. (Знаменитая передача им Период Софи Лорен также сказал, что он сделал здесь Молочная ванна.) Сделано раздел гриля одного из домов и стен были süslet проволокой из мотивов животных, также сделал угловой винный угол, другой угол стоял чай урну. столы и стулья в этом разделе окрашены в соответствии с цветом комнаты и в зависимости от цвета комнаты они остановились гости сидят за этим столом.
В некоторых районах дома покрыты, один из них на лестнице наверх, и все же я тоже поднялся по лестнице к выходу из других мест.
вся мебель дома теперь классический левый. Тем не менее, ухудшение при отсутствии надлежащего технического обслуживания началось.
Av. Пол также известен потакании в искусстве, так и в 1971 году он был французским художником Девы Марии, в дар стол. Использование чистого золота и золота над самой важной особенностью грунтовых вод и, независимо от того, где в комнате, где вы смотрите на руки, ноги и глаза, что вы видите, стоящих перед вами. Кроме того, поскольку адвокат, как говорят, были проведены в религиозных местах поклонения в доме. Он также должен представить очень заманчивую античный любопытство.
 
Кипр Мир Операция в 1974 году от одного из скрылась, спускаясь секретный туннель, этот тоннель в одном из головной части кровати, что после побега из туннеля на подвиги их конкретного местоположения не известно, куда идти. После шума и отправился в Италию, и умер думая, что он не мог вернуться в особняк снова до 1986 года, и сказал, что дорога от потребностей павильона Италии.
Как мы уже говорили в каждой комнате в доме были разработаны в соответствии с цветом комнаты в ванной комнаты, как это было в другом цвете.
скульптуры в саду и место исповеди. Кроме охоты. Паулу находится в устье тайных туннелей, как полагают, бежали.
Павильон находится в настоящее время под контролем турецких военных открыта для "всех сил иностранных и отечественных туристов. голубь, который сделал гнездо в окнах и на складах в саду здания смотрел на нас полно любви. Может быть, я не знаю, есть теперь голуби.
Я настоятельно рекомендую посетить этого павильона все основания вы пришли на Кипр. Взять с собой только еду и питье не может быть съедено без еды вокруг, потому что я предлагаю вам получить что-то. но можно устранить некоторые из необходимости шведского стола, установленного в саду.
Ранее не было никакого поселения вокруг особняка, но недавно начал некоторые сайты.

MAVİ KÖŞK (KAÇAKÇININ KÖŞKÜ)                                                                                                         İtalyan asıllı Rum olan Paulo Paolides tarafından 1957 yılında yaptırılmıştır. İki kat üzerine on altı bölüm olarak inşa edilen köşk, 20. yy modern mimari teknikleri ile yapılmış olmasına karşın, doğu ve batı mimari üslupları ile Türk, Rum mimari özellikleri yanı sıra İtalyan ve Akdeniz bölgesi mimari özellikleri taşımaktadır.

Havuz Tarafından Mavi Köşk Görüntüsü


Paulo Paolides
Kıbrıs doğumlu olan Paolides İtalyan asıllı Rumlardandır. Paolides Avukat olmasına karşın aslında Ortadoğunun en büyük silah tüccarıdır. Aynı zamanda dönemin Kıbrıs Cumhurbaşkanı Baş piskopos Makarios'un avukatıdır. Avukatlık mesleğini silah ticaretini gizlemek için kullanmıştır. Bu nedenle köşkü kimsenin dışarıdan göremeyeceği ancak her tarafa hakim bir mevkiye yaptırmıştır. Böylelikle köşkü silah dağıtım noktası olarak kullanabilecektir..


Sanat Düşkünü Paolides, Paolides sanata düşkün bir kimse olarak evini birçok sanat eseri ile donatmıştır. Paha biçilmez tablolar, biblolar, içki dolapları, el işi İran halıları, ayrıca kendisine ait kara kalem çalışmaları da bulunmakta ve evinde sergilemektedir. Bazı sanat eserlerini para karşılığı almış ancak bazı eserler kendisine hediye edilmiştir. Hediye edilen bu eserlerden bir tanesi de paha biçilemeyen Meryem ana tablosudur. Kendisine Fransız bir ressam tarafından 1971 yılında hediye edilmiştir. Ne amaçla hediye edildiği bilinmemektedir. Tablonun özelliği halesinin som altından elindeki tas ve gerdanlığın ise altın suyuna batırılarak resmedilmiş olmasındandır. Tablonun bir diğer özelliği ise odanın neresinden bakarsanız bakın elleri, dizleri ayak uçları ve gözlerinin size dönük olmasıdır.


Süt Havuzu; Köşkün bayan misafirleri için Paolides ayrıca bir süt havuzu yaptırmıştır. Süt havuzu müzik odasının hemen yanında yaptırılmış bayan misafirlerin süt banyosu yaparken bir yandan da müzik dinleyerek rahatlaması istenmiştir. Dönemin ünlü aktristlerinden Sophia Loren’inde köşke gelerek süt banyosu yapmış misafirlerdendir.


Paolides'in Hazin Sonu
Paolides çok severek yaptırdığı mavi köşkü 1974 barış harekatı sırasında arkasında bırakarak İtalya'ya kaçmak zorunda kalmıştır. Kaçarken yatak odasında bulunan ve İngiliz mahallesine doğru giden kendi yaptırdığı gizli tünelleri kullanmıştır. Tünelleri kaçarken patlattığı için tam olarak nereye açıldığı bilinmemektedir. Paolides köşke olan ilgisini ve bir gün geri alma ümidini hiç kaybetmemiş bu yüzden öldürüldüğü 1986 yılına kadar köşkün çeşitli ihtiyaçlarını İtalya’dan Kıbrıs'a gönderdiği söylenmektedir. Paolides İtalya'da bir mafya toplantısında öldürülmüştür.
Son olarak; Mavi köşk bir ibret müzesi olarak Türk Silahlı Kuvvetleri'nin himayesinde halkımızın ziyaretine açık tutulmaktadır. 1963 - 1974 yılları arasında Kıbrıslı Türkler çeşitli zorluklar altında yaşamlarını sürdürmeye çalışırken, Paolides kanlı paralar ile bu köşkte sefasını sürmüştür. Mavi Köşk, Yukarıda anlatamadığımız çalışır durumda olan 1957 yapımı Westinghouse marka merkezi klima sistemi, içinde gizemli bir altın anahtar bulunan gizli kasası, özel olarak uzak doğudan Paolides’in getirttiği dokuz boyutlu güvenlik aynası, kuş tüyü yastıklı stres koltukları, mevsime göre renk değiştiren bukalemun derisinden içki dolabı, kristal şarap bardakları, İtalyan el işi yer döşemeleri, istenirse 24 saat şarap akan aslanlı çeşmesi, özel sirtaki taverna bölümü, Köşkün bir çok yerinde bulunan günah çıkarma noktaları, Deprem uyarı cihazı, Köşkle bir bütünmüş gibi görünen ancak depremde yıkılmaması için köşkten ayrı olarak ve farklı bir teknikle yaptırılmış deprem odası gibi birçok özelliği ile Mavi Köşk Kıbrıs'ta mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri. biliniyor.  www.kibrismavikosk.com sitesinden alınmıştır.

Comments

Popular posts from this blog

BALİNA ASKERİ PLAJI KIBRIS

SÜLEYMANPAŞA KÖŞKÜ (KIBRIS-GİRNE)

SAKAR GEÇİTİ – MUĞLA