BELLAPAİS MANASTIRI ( BEYAZ GİYMİŞ MERYEM KİLİSESİ) KIBRIS

BELLAPAİS MANASTIRI ( BEYAZ GİYMİŞ MERYEM KİLİSESİ) KIBRIS

Kıbrıs’ın en çok ziyaret edilen Kiliselerinden biri olan BELLAPAİS Manastırı bazı çevreler tarafından Beyaz giymiş Meryem Ana Kilisesi olarak biliniyor.                                                                                        




Beş parmak dağlarına yaslanmış, Girne’ye yukarıda bakan bir yere konuşlanmış.




Değiş mimarisi ilgi çekiyor, birçok eksi kiliseler gibi doğal afetlerden hasar görmüş olsa da yinede bazı kısımları ayakta kalmaya devam ediyor,


                                Kilisenin dışında ki oto park







Kilisenin ortasında kalan alanda, her tarihi yerde olduğu gibi yetişen ağaçlar göze çarpıyor,





hasar görmeden önce burada Rahip ve Rahibelerin eğitim merkezi olduğu ve birçoğunu sık bir dini eğitimden geçirilmesinden sonra Dünya’nın çeşitli yerlerine bulunan kiliselere gönderilip insanlara din konularında yardımcı olmuşlar. Kilise halen ayinler yapılmaya müsait olup zaman, zaman da konferanslar verilip, birçok kişinin de buna eşlik ettiği söylendi.








Kapı girişlerinde ve ayin adasındaki mozaikler ve ikonlar yer, yer sökülmüş ve zarar görmüş olsa da yine de ilgi çekiciliğini kaybetmemiş durumda, insan buraları gezince değişik hislere kapılıp burada nasıl bir yaşam olduğunu hayal ediyor.  


Bu kilisenin içinde gördüğüm ilginç bir şeyi size bir kare ile sunuyorum. (Elektrik çekilmiş)             Ayrıca bir mazgal penceresi.







ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Το μοναστήρι (ντυμένη στα λευκά ΝΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ)
Η Κύπρος είναι ένα από τα πιο επισκέφθηκε εκκλησία του μοναστηριού ντυμένη στα λευκά από ορισμένους κύκλους είναι γνωστή ως η εκκλησία της Παναγίας.
Πέντε δάχτυλα ακουμπά στο βουνό, με θέα την Κερύνεια αναπτυχθεί κάπου παραπάνω.
Άλλαξε την αρχιτεκτονική του προσελκύει την προσοχή, πολλά μειονεκτήματα εκκλησία έχει πληγεί από φυσικές καταστροφές, όπως, αν και εξακολουθεί να επιβιώσουν σε ορισμένα μέρη,
Στην περιοχή ανάμεσα στην εκκλησία, όπως κάθε ημερομηνία στην ανάπτυξη των δέντρων ξεχωρίζουν,
χωρίς οποιαδήποτε ζημία πριν να είναι εδώ και πολλά από τα Μοναχοί και Μοναχές του προπονητικού κέντρου έγινε μια κοινή θρησκευτική εκπαίδευση για να βοηθήσει να θέσει το ζήτημα της θρησκείας στους ανθρώπους, στη συνέχεια αποστέλλονται στην εκκλησία, που βρίσκεται σε διάφορα μέρη του κόσμου. Η εκκλησία είναι ακόμα διαθέσιμα για να κάνουν τελετές, όταν τα δώσει διαλέξεις, πολλοί άνθρωποι είπαν ότι συνοδεύεται χρόνο. Ψηφιδωτά και τα εικονίδια στις εισόδους των θυρών και τελετουργικό νησί, ο τόπος εξερράγη και οι απώλειες έχουν δει όμως, ακόμα δεν έχει χάσει την ελκυστικότητά της κατάσταση, τα οποία αλιεύονται οι άνθρωποι εδώ έχουν περιπλανήθηκε από διάφορα συναισθήματα ονειρεύεται εδώ είναι το πώς μια ζωή.
Έχω δει κάτι ενδιαφέρον σε αυτή την εκκλησία σας παρέχει με ένα πλαίσιο. (Ηλεκτρική γείωση)


ENGLISH

The monastery (dressed in white MARY CHURCH)
Cyprus is one of the most visited monastery church dressed in white by some circles is known as the Virgin Mary Church.
Five fingers leaning on the mountain, overlooking the Kyrenia deployed somewhere above.
Changed architecture attracts attention, many cons church damaged by natural disasters such as, though still continues to survive in some parts,
In the area between the church, as every date in growing trees stand out,
without any damage before it is here and many of the Monks and Nuns of the training center became a common religious education to help put the issue of religion to the people then sent to the church, located on various parts of the world. The church is still time available to do rituals, when the given lectures, many people were told that accompanied it. Mosaics and icons on the door entrances and ritual island, the place exploded and losses have seen though, still has not lost its attractiveness situation, caught the people here have wandered by various feelings dreaming here is how a life.
I've seen something interesting in this church provides you with a frame. (Electrical ground)







Comments

Popular posts from this blog

BALİNA ASKERİ PLAJI KIBRIS

SÜLEYMANPAŞA KÖŞKÜ (KIBRIS-GİRNE)

SAKAR GEÇİTİ – MUĞLA